Waarheid - IAMMOZI

De waarheid

Waarheid, wat is dat eigenlijk? Het is niet iets dat je vast kunt stellen of claimen naar mijn mening. Onlangs plaatste ik de bijgaande afbeelding op mijn Social Media met deze tekst;

Feiten checken

Ik ben er van overtuigd dat er niet zoiets als ‘de waarheid’ bestaat. Waarom licht ik later in dit blog toe. Dit blog spookt al meer dan een maand door mijn hoofd. Hier wil ik wat mee, het raakt iets in mij. Ironisch genoeg ging ik op zoek naar feiten die aantonen dat iets als ‘de waarheid’ niet bestaat.

Voorzichtigheid zit zo in mijn systeem gebakken dat ik een onderwerp als deze wil onderbouwen. Waarschijnlijk uit angst voor jouw reactie.

Mag ik dit wel zeggen en waar baseer ik dit eigenlijk op? De eeuwige zoektocht naar vrijheid en authenticiteit is de reden dat ik dit schrijf en tegelijkertijd zoek ook ik naar houvast.

De waarheid bestaat niet

Ik zal je uitleggen hoe ik waarheid zie. Wij kunnen samen naar hetzelfde kijken en compleet iets anders zien en ervaren. Omdat we;

  • een ander perspectief hebben
  • een andere associatie met het onderwerp hebben
  • anders zijn opgevoed
  • een unieke belevening hebben

Vanuit deze wetenschap is het op zijn minst bijzonder te noemen dat we continue proberen één oplossing/ waarheid te vinden en gaan daardoor generaliseren. We verliezen onszelf in het verdedigen van ons standpunt en de behoefte om de ander te overtuigen. Dit is het begin van ieder conflict.

Waarheid gaat schuil in jouw wijsheid

Human Design maakt zichtbaar dat en hoe we allemaal uniek zijn. Iets wat we dagelijks ervaren. We voelen en zien iedere dag de overeenkomsten en verschillen weerspiegelt in de mensen om ons heen.

Wanneer je leert vertrouwen op jouw eigen wijsheid zal je ervaren dat dit rust geeft. Jouw innerlijke kompas wijst je de weg in jouw leven en staat los van alles en iedereen. Het enige waar we echt op kunnen vertrouwen is onszelf én tegelijkertijd we zijn ook de enige die de verantwoordelijkheid dragen voor ons welzijn en geluk.

Benieuwd naar hoe jouw innerlijke kompas werkt? Download hier mijn gratis gids.

Egoistisch

Ik hoor je denken, dat is toch egoïstisch. Tja, jezelf op de eerste plek zetten wordt als egoïstisch bestempeld. En aan dat woord kleeft een negatieve lading. Laten we die meteen even om zeep helpen hier.

Voor jezelf zorgen is het enige wat je kunt doen. We hebben niet het vermogen om voor een ander te zorgen. Lees dat nog eens.

Als ik jou nu vertel hoe jij voor jezelf moet zorgen, het voor doe en je ga controleren. Zorg ik dan voor jou? Of is het dan nog steeds aan jou hoe je daar mee omgaat?

Je hebt te luisteren naar jouw lichaam, zij voorziet je continue van de nodige informatie. Het is aan jou of je ernaar luistert of niet.

Ego stemmetjes en mindf*cks

Daarnaast heb je nog de eeuwige ruis van je hoofd. Je bent vast bekent met dit fenomeen. Je voelt heel duidelijk dat je iets wilt maar weet niet hoe je het moet verwoorden. Je hoofd gaat met je aan de haal en schets allerlei scenario’s waardoor je gaat twijfelen. Vaak met als gevolg dat je anders kiest of niets doet.

Dit is iets waar ik je mee op weg kan helpen. Samen kunnen we onderzoeken hoe dit bij jou werkt en waar de ruis zit. Je zult letterlijk het verschil tussen je ruis en verlangen voelen bij jezelf.

Wat heb jij nodig om jouw waarheid te leven?

Geef een reactie

Scroll naar boven
Chat openen
1
Hi, wat kan ik voor je doen?
Hi, wat kan ik voor je doen?
De bescherming van jouw gegevens is een serieuze zaak,  ik neem passende maatregelen om misbruik, verlies, onbevoegde toegang en ongewenste openbaarmaking tegen te gaan. Heb jij het idee dat jouw gegevens toch niet goed beveiligd zijn of er aanwijzingen zijn van misbruik, neem dan contact op met info@iammozi.nl