Oncomfortabel in mijn comfort-zone

Eerst goed voor jezelf zorgen, is logisch toch. Want voor je iets door te geven hebt zal je het zelf moeten hebben. Energie, liefde, tijd, aandacht, donatie etcetera. Logisch is het zeker, vanzelfsprekend is het niet. In de praktijk hoor je in praktisch ieder gesprek tussen de regels door dat er (te) weinig tijd voor onszelf over blijft. We willen het anders doen maar het lukt ons niet om patronen te doorbreken. We blijven hangen in onze ‘habbits’ en doen onbewust iedere dag hetzelfde met dezelfde uitkomst. En dat gaat schuren en maakt dat je je oncomfortabel voelt in jouw comfort-zone.

Wat wil ik nou echt?

Wanneer ik kijk naar mezelf dan draai ik mijn handen niet om voor een klusje voor anderen. Ga sowieso twee keer per week naar mijn moeder om haar te helpen met douchen en samen ontbijten. Sta graag klaar voor mijn gezin en huishouden, denk mee met de mensen in mijn netwerk en voor mezelf lijkt het lastig te benoemen wat ik nou echt wil. Omdat ik me focus op mijn omgeving en hierdoor mezelf en wat ik nodig heb uit het oog verlies.

En terwijl we met van alles en nog wat bezig zijn lijkt het soms wel een soort rat-race naar ontspanning. Herken je dat? Dat je druk bent met allerhande klusjes met in je achterhoofd het verlangen naar neerploffen en ontspannen? En daar ben ik persoonlijk dus helemaal klaar mee. Ik wil niet uitgeblust neerploffen, ik wil leuke dingen doen en ontdekken, nieuwe mensen leren kennen en vol energie de dag door gaan. 

Deze week doe ik iets nieuws.

Ik stap heel bewust uit mijn comfort-zone en doe mee met de Ultimate Breakthrough Challenge van Tony Robbins. Ik kende deze man al een paar jaar maar het koste me ‘somehow’ moeite om hem te horen, iets met zijn stem en mijn mindset 😜 Dit jaar besloot ik het gewoon te doen. Dus vanavond sta ik voor de 4de avond deze week dansend, springend en schreeuwend in de woonkamer. Geloof me als ik zeg dat ik dat heel oncomfortabel vind en het me ook serieus moeite kost om los te gaan. Maar ik geniet! Het doet wat met me, geeft me energie en ik leer.

Hier blijft het niet bij. Dit jaar ga ik iedere maand bewust iets ondernemen om mezelf uit te dagen. Volgende maand staat er een toffe ademsessie op de planning en in maart ga ik naar een handlezeres. Ik zal mijn ervaringen met jullie delen.

Lees je dit en ben jij jouw comfort-zone ook zat? Wil je verder en weet je niet zo goed waar te beginnen? Meld je aan voor de Together Rising Modules, er zijn nog een paar plekjes beschikbaar. We gaan 02-02-2022 van start.

Geef een reactie

Scroll naar boven
Chat openen
1
Hi, wat kan ik voor je doen?
Hi, wat kan ik voor je doen?
De bescherming van jouw gegevens is een serieuze zaak,  ik neem passende maatregelen om misbruik, verlies, onbevoegde toegang en ongewenste openbaarmaking tegen te gaan. Heb jij het idee dat jouw gegevens toch niet goed beveiligd zijn of er aanwijzingen zijn van misbruik, neem dan contact op met info@iammozi.nl