Liefde is - IAMMOZI

Liefde is …

Ja, wat is liefde eigenlijk? Liefde is een gevoel, iets dat we allemaal na streven. Als je mijn blogs vaker leest weet je misschien een beetje hoe ik denk. Ik geloof dat we allemaal uniek zijn. Daar komt bij dat we allemaal een andere achtergrond en een uniek perspectief hebben. Niemand kan immers door jouw ogen kijken en voelen wat jij voelt. Jouw gevoelsleven vindt zijn oorsprong in jou.

Liefde is universeel

Toch geloof ik dat liefde iets universeels is. Het onze natuurlijke staat van zijn en onze drijfveer. Het leven komt letterlijk voort vanuit deze levenskracht. Maar wat is dat dan? Is het iets dat we buiten ons zelf vinden? We zoeken het vaak buiten onszelf, waarom eigenlijk? Het wordt ons sowieso van kleins af aan geleerd dat het iets is wat je moet verdienen of je gelukkig mag prijzen als je het vindt. Denk aan de vele sprookjes, zoals bijvoorbeeld Assepoester, waar wij vrouwen letterlijk gered worden uit ons bestaan van hard werken en onderdrukking. En de rol van de man? Je moet blijkbaar van goede huize komen wil je kans maken bij de vrouwen, anders kom je gewoon weg niet in beeld.

Bijzonder om me dit nu te realiseren terwijl ik vroeger zwijmelde bij deze verhalen en ze ook mijn kinderen voorgeschoteld heb.

Liefde zit in jou

Liefde wordt niet aan huis bezorgd door de postbode, een prins of die geweldig leuke vent of vrouw. Jij bent liefde, op het moment dat jij jezelf volledig kunt accepteren zoals je bent. Met alle mooie en minder mooie kanten. Je bent perfect! Alles zit al in jou en de vraag is; wanneer ga je houden van alles wat je bent? Ik beloof je dat ik deze vraag ik mezelf ook geregeld stel en soms ook helemaal weer uit het oog verlies. En dat is ok. Het is geen bestemming het is een proces dat steeds een laag dieper brengt. Letterlijk als een ui die je af kunt pellen, kom je steeds dichter bij de kern, de essentie.

Liefde is in mijn beleving een staat van zijn. Volledig in het moment, dankbaar en verwonderd als een kind. Niet weten waar jij stopt en het ander begint. Het is als een energie die in je opzwelt en groeit tot ver buiten jouw lichaam. Wanneer je herkenning ziet bij een ander dan springt de vonk letterlijk over en wordt delen vermenigvuldigen. En dan heb ik het niet perse over romantische liefde. Het kan zo klein zijn als het delen van een glimlach van herkenning zomaar op straat of in het contact met een dier. Herinner jij je dit soort momenten?

Van binnen naar buiten

Moeder Ayahuasca vertelde het me herhaaldelijk een aantal jaren geleden al;’van binnen naar buiten’. Leef van binnen naar buiten, Monique. Nu, jaren later, weet en voel ik steeds vaker dat ik geluk, eigenwaarde en liefde alleen in mezelf kan vinden.

En Human Design is een fijne tool die je laat zien hoe jij uniek bent en kan dienen als een fijne wegwijzer. Terwijl ik ontdek wat mijn unieke talenten zijn wil ik jou inspireren hetzelfde te doen. Koester jezelf, hou van jezelf en volg jouw innerlijke kompas vol overgave en vertrouwen.

In gesprek

Ik ga graag met je in gesprek en nodig je daarom van harte uit om een reactie achter te laten (onderaan deze pagina), me een bericht te sturen of via onderstaande knop een afspraak in mijn agenda te maken voor een online ontmoeting.

Liefde is ..

Houden van jezelf

Vind je dit blog inspirerend? Deel het met vrienden, bekenden of op je socials. Wil je geen blog missen, meld je hieronder aan om hem voortaan automatisch in je mailbox te ontvangen.

En bij Liefde is … denken we natuurlijk allemaal aan deze plaatjes

Geef een reactie

Scroll naar boven
Chat openen
1
Hi, wat kan ik voor je doen?
Hi, wat kan ik voor je doen?
De bescherming van jouw gegevens is een serieuze zaak,  ik neem passende maatregelen om misbruik, verlies, onbevoegde toegang en ongewenste openbaarmaking tegen te gaan. Heb jij het idee dat jouw gegevens toch niet goed beveiligd zijn of er aanwijzingen zijn van misbruik, neem dan contact op met info@iammozi.nl