Eigen lessen - IAMMOZI

Mijn eigen lessen

“Wat zijn je eigen lessen geweest om nu te kunnen zijn wie je bent. En wat heeft het je gebracht”? Deze vraag werd me gesteld naar aanleiding van een post die ik plaatste op Facebook. Het is een grootse vraag die niet in één bericht te vangen is. Maar ik neem je mee in de eerste lessen die nu bij me opkomen.

Balanceren

Eén van de grootste lessen die ik geleerd heb is trouw te zijn aan mezelf. Het heeft lang geduurd voordat ik dit begreep en ook leerde voelen. Inmiddels ben ik me ervan bewust, stem ik me er op af en tegelijkertijd geloof ik dat dit een proces is waar ik een leven lang mee mag experimenteren.

Het is een kwestie van balanceren. Op het moment dat iets niet goed voelt zet dat intern iets in beweging en gaan we op zoek naar een ijkpunt. Wanneer we dat buiten onszelf plaatsten komen we niet in balans, leren we dit ijkpunt in onszelf vinden dan kan je daar altijd een beroep op doen. Het is een bewustwordingsproces dat je steeds een laag dieper brengt, meer in verbinding met jezelf en dat is wat je nodig hebt en is tevens de sleutel naar meer verbinding met de buitenwereld.

Human Design

Human Design is een systeem waarin spiritualiteit en wetenschap samenkomen. Een ondernemer met de naam Robert Alan Krakower, die zichzelf later Ra Uru Hu noemde, kreeg in 1987 gedurende acht dagen een download aan informatie door, waarin de leer van I-Ching, Astrologie, Kabala tree of life en quantumfysica samen werden  gebracht in één systeem dat hij de naam Human Design gaf. 

Aan de hand van ieders geboortedatum, -tijd en plaats kan je online eenvoudig een Human Design chart downloaden*. Deze chart brengt inzicht in wie jij als mens bent, hoe jouw lichaam met je communiceert, wat jouw purpose is, en waar je krachten en valkuilen liggen. Zie het als een blauwdruk of handleiding van jou als persoon.

You can only be what you are.
And I can only be what I am.

Ra Uru Hu

Mijn Human Design leert me (in)zien en voelen dat ik in dit leven ben gekomen met een groot compassie-vol hart dat graag en liefdevol zorgt voor anderen. Terwijl dit me veel voldoening brengt, bracht het me tevens ver bij mezelf vandaan. Anderen herkennen mijn liefde en compassie, alleen was ik zelf voorheen totaal uit verbinding met mijn eigen kompas.

Mijn grootse les

De Corona tijd heeft mij goed gedaan. Het leerde me vertrouwen op mijn innerlijke kompas en hield me in gesprek en verbinding met anderen. Iedereen zocht naar antwoorden, was verward en zocht naar houvast. In de stroom van maatregelen was voor mij geen logica te ontdekken en vond daardoor in deze crisis mijn eigen stem.

Het leerde me nee te zeggen. Mijn eigen koers te varen. Goed voor mezelf te zorgen en bovenal gaf het me de vrijheid te ontdekken waar mijn geluk ligt. En één van de mooiste lessen hierin is dat ik mezelf toestemming geef. Ik mag van mezelf op ieder moment van de dag van gedachten veranderen.

Wie heeft ons ooit wijs kunnen maken dat er maar één waarheid is? Dat is toch te zot voor woorden. In een wereld waarin we allemaal uniek zijn, een totaal andere achtergrond en perspectief hebben kunnen we met geen mogelijkheid van één waarheid spreken. Denk jij hier anders over dan hoor ik graag van je. Ik ben namelijk ook dol op filosoferen, weet ik inmiddels 😉.

Zet jezelf op nummer één

Mezelf op nummer één te zetten, goed naar mijn lichaam luisteren en hier trouw aan willen blijven veranderd mijn leven. Tegenwoordig kijk ik uit naar nieuwe lessen en verdieping. Wat zou jij van mij willen weten?

Reageer hier onder dit blog-bericht of stuur me een e-mail

Vergelijkbare berichten

2 reacties

  1. Monique wat heb je dit weer mooi omschreven. Je verhaal geeft een mooie inzicht hoe een persoonlijk proces kan verlopen. Dit geeft kracht en moed om er voor open te gaan staan.

    1. Dank je wel Irma, uiteindelijk doorlopen we allemaal ons persoonlijke proces. Door het openlijk te delen wordt het van persoonlijk en vaak verborgen juist een verbindende en versterkende factor.

Geef een reactie