Woorden

Woorden schieten tekort

Woorden doen per definitief afbreuk aan onze gevoelens, onze oprechtheid en onze relaties. Ze deken gewoonweg nooit de lading van onze gevoelens. Het is sowieso een vast staand feit dat ik mijn woorden een compleet andere betekenis geef dan jij dus hoe kan ik dan van jou, en vice versa, verwachten dat jij precies weet wat ik bedoel.

Empathie bij luisteren

Daar is veel meer voor nodig dan een paar woorden. Dat gaat gepaard met empathie, inlevingsvermogen en vertrouwen. Hier komen we bij het begrip luisteren. Iets wat compleet zijn context heeft verloren op school. Hoe vaak heb jij gehoord en misschien net als mij ook zelf geroepen, ‘nu moet je eens goed luisteren’! Meaning; jij moet doen wat ik zeg. Met als resultaat dat je direct in je hoofd schiet en gaat proberen te voorspellen hoe dat er in het hoofd van de ander eruit ziet. Je gaat compleet uit verbinding met jezelf.

Verbinding met jezelf

En daarmee zijn we bij de essentie aangekomen. We gaan we uit verbinding met onszelf omdat we niet afgewezen willen worden. Het lijkt een oneindige cirkel die maar op één manier is te doorbreken. Verbinding met jezelf maken, dit mag dé prioriteit zijn in jouw leven. Durf voelend door het leven te gaan, navigeer op jouw lichaam en jouw geluk. We weten diep van binnen allemaal donders goed dat ons gevoel ons nooit bedriegt. Het is ons hoofd die ons weghoud bij dat gevoel door allemaal oude scenario’s en waarschuwingen naar boven te halen.

Zelf ben ik hiet de afgelopen weken weer een aantal keer mee geconfronteerd. Het blijft een uitdaging om in verbinding te blijven met mezelf. Toen ik zaterdag in een ijsbad van 3 graden Celsius stapte had ik echter geen keuze. Dat lukt alleen als je die verbinding met je onderbuik en ademhaling kunt maken. Op dat moment is er even niets anders en na een minuut of twee ontstond er een innerlijkerust, stilte, ontspanning en het bijzondere is dat dat de hele dag voort duurde.

Reconnect & trust

Het is voor mij tijd om hier serieus mee aan de slag te gaan. Voelen, ontspannen, contact maken met mijn lichaam prioriteit maken voor al het andere. Enige tijd geleden had ik de ochtenden vanaf half vijf tot een uur of zeven voor mezelf maar tegenwoordig is praktisch ons hele gezin al rond 5 uur in beweging en word ik opnieuw uitgedaagd om mezelf ruimte te geven. Het is grappig dat wanneer ik er nu over schrijf ik herken hoe mijn hoofd hier eerst een hele analyse van maakt. Wat is er veranderd en waarom dat niet fijn en eerlijk is en …

Zou het niet veel eenvoudiger zijn om mijn gevoel te volgen, ongeacht de omgeving, de omstanders, de situatie?

Start van een experiment

Daarom start ik mijn Human Design experiment. Continue inchecken bij mezelf en navigeren op mijn emotionele autoriteit. Dat betekent dat ik mezelf regelmatig mag afvragen of ik ergens blij van word, JA – doen, NEE – niet doen. Simpel toch! En toch doen we dit niet of weinig en kiezen ervoor om eerst alle scenario’s door ons hoofd te laten gaan. Wat als, dan die …

Ik begin alvast en als je mee wilt liften met dit experiment dan ben je van harte welkom. Gaan we kijken hoe jij makkelijker door het leven kan navigeren met behulp van jouw design.

Wil je mee doen aan dit experiment klik dan op onderstaande knop en meld je aan bij mijn nieuwe facebookgroep. Deze heb ik speciaal aangemaakt voor jou.

Ik heb het nog nooit gedaan dus denk dat ik het wel kan

Pipi Langkous

Geen woorden maar daden

Het gaat niet om de woorden die we ergens aan geven maar om de intentie daar achter zit. En we gaan pas handelen vanuit zuivere intentie op het moment dat we deze de hoofdrol gaan geven. Ik kan zelf niet wachten tot dat dit een constante factor in mijn leven wordt en het feit dat ik dit met jou deel is het startsein.

Start-tober

Doe je mee? Ik weet nog niet hoe, ik ga voelen en vertrouwen op alles wat er gaat gebeuren, hoeveel mensen er aanhaken en waar jij behoefte aan hebt. Ik ga vanuit mijn strategie reageren op alles wat zich in mijn leven aandient.

Voel jij dezelfde behoefte en verlang je naar rust in je hoofd reageer hieronder of stuur me een bericht > mozi@iammozi.com of meld je aan voor de Facebook groep door op onderstaande knop te klikken en toegang te vragen.

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie