Vrijheid zit in jezelf - IAMMOZI

Vrijheid zit in jezelf

Dit is niet zomaar een loze uitspraak. Vrijheid vind je in jezelf, net als verdeeldheid, angst, oordeel, liefde en ga zo maar even door. Het zit allemaal in onszelf. 

 How you see the world is how you see yourself.

Ik ben er klaar mee!

We worden constant met angst gevoed. Er is geen ontsnappen aan, het is werkelijk overal. Of je nou boodschappen nodig hebt, jarig bent, gezellig met een vriend of vriendin wilt afspreken of de televisie aanzet – het gaat alleen nog maar over C. 

Ik word er persoonlijk niet goed van. Heb er zwaar de balen van en ben er ook echt klaar mee.

Open, objectief en liefdevol, blij en begripvol door het leven gaan lijkt voor een grotere uitdaging dan ooit tevoren. En ik weet niet hoe jij erin staat maar ik neem die uitdaging graag aan. 

Ik prijs me dan ook heel gelukkig en rijk met hele fijne mensen om me heen en realiseer me tegelijkertijd dat dat niet voor iedereen het geval is. Loop jij vast? Neem contact met me op. Ik bied je een luisterend oor.

Wil ik oordelen of wil ik luisteren?

Ondertussen weet ik dat donders goed dat alles een keuze is. Bij alles wat ik waarneem kan ik kijken wat er niet is óf ik kies ervoor om te zien wat er wél is. Wat is er mogelijk, wat is er goed, wat is er mooi etc. Wanneer ik me daar ‘s morgensvroeg bewust op afstem, dan verloopt de dag lichter, fijner en lijkt veel vanzelf te gaan. Het kost simpelweg geen moeite en brengt veel moois.

En dat gaat op voor alle dagelijkse keuzes die ik maak. Ga ik sporten of niet? Kies is voor fruit of een zak chips? Koop ik snel en veel bij prijsstunters en multinationals of kies ik voor de duurzame producten van lokale ondernemers? 

Believe me! Dit lukt me lang niet altijd. Vorige week lag ik er helemaal af, zoals Angela van De Hartjesfabriek altijd zegt. Mijn dementerende moeder reageerde heftig op de booster en dit trok ik me aan. Ik maak dus ook lang niet altijd de ‘beste’ keuzes, dat wat ik ‘deep down’ weet en wil leven. Zit ook gevangen in het web van onze maatschappij. Toch weet ik dat het 100% mijn keuze is. En daar is niemand anders dan ikzelf verantwoordelijk voor. 

We have to deal with your own shit.

Wat wil jij?

Dit is wat ik je graag mee wil geven deze week.

Word je ook ‘schijtlijp’ (pardon my language) van al die negatieve verhalen? Weet dat alles wat je aandacht geeft groeit. Focus je op dat wat je wilt en neem verantwoording voor jouw eigen leven, durf te kiezen. Loop weg bij negatieve, boze, oordelende verhalen en clubjes. 

Onze kleding draagt deze waarde uit. 

Het is zo tof om jezelf te herkennen in anderen. Kies altijd vanuit jouw kernwaarden. Iets past bij je of niet. Daarin wil je geen concessies doen.

Omring jezelf met de waarden die je jezelf toekent. Wauw! Ik voel hem direct. Ik trek mijn Together Rising sweater aan en ga opruimen, weg met de spullen die niet meer bij me passen. Doe je mee? Deel met me waar jij begint.

Geef een reactie

Scroll naar boven
Chat openen
1
Hi, wat kan ik voor je doen?
Hi, wat kan ik voor je doen?
De bescherming van jouw gegevens is een serieuze zaak,  ik neem passende maatregelen om misbruik, verlies, onbevoegde toegang en ongewenste openbaarmaking tegen te gaan. Heb jij het idee dat jouw gegevens toch niet goed beveiligd zijn of er aanwijzingen zijn van misbruik, neem dan contact op met info@iammozi.nl