Het leven is een ontdekkingsreis - IAMMOZI

Het leven is een ontdekkingsreis

Ik kan me nog goed herinneren dat we op de middelbare school klassikaal naar de sporthal gingen. Waar we normaliter gymles hadden stonden nu allemaal tafels uitgestald, met daarop hoofdzakelijk folders, foto’s en erachter enthousiaste leraren en studenten. Ze noemden het een beroepskeuze beurs geloof ik. We konden op ontdekkingsreis tussen de opleidingen door, in gesprek gaan, vragen stellen en ontdekken wat er allemaal mogelijk was. Het was onderdeel van de voorbereiding voor onze toekomst. Er moest binnenkort een grote vraag beantwoord worden; wat wil je worden?

Onlangs hoorde ik iemand vertellen dat deze vraag één van de pijnlijkste vragen die je een kind (en in mijn beleving een persoon in het algemeen) kan stellen. Je impliceert namelijk met deze vraag dat de persoon in kwestie nog niets is. Een herkenbaar gevoel voor mij. Ik vond en vind veel leuk, leer vrij makkelijk en wil niets en niemand uitsluiten. Vraag je mij te kiezen dan voelt dat niet als JA zeggen tegen het één, maar meer als NEE zeggen tegen heel veel andere dingen.

Zoeken naar het juist antwoord.

Deze vragen veroorzaakten dan ook een ‘error’ in mijn systeem. Wist oprecht niet wat het correcte antwoord was op deze vraag. Wat wilden ze van me horen? Ik hoorde geregeld dat ik mijn zaken goed op orde had en wel goed terecht zou komen, maar ik zocht naar het juiste antwoord voor mijn omgeving en niet voor mijzelf. Inmiddels begrijp ik dat het leven een ontdekkingsreis is. En dat gaat geheel in tegen hetgeen ik op school en thuis oppikte. Ik leerde dat ik mijn hoofd moest gebruiken om de juiste keuzes te maken. Dit resulteerde in een interne strijd tussen hoofd en onderbuik, hierdoor raakte ik compleet de weg in mijn eigen leven kwijt.

Ruim een jaar geleden ontdekte ik Human Design.

En ontdekte onder andere dat ik een Manifesting Generator ben. Het mooie is dat het me leert hoe mijn systeem werkt en vooral wat ik niet bent. Hierdoor weet ik dat ik de strijd tussen mijn hoofd en gevoel mag stoppen en dat geeft rust.

Een manifesting generator is allesbehalve lineair. Je bent eigenlijk een beetje all over the place. In plaats van dat je van A naar B gaan, ga je van A naar C naar B. Hoewel dit in de samenleving als ‘slecht’ wordt bestempeld, is dit voor jou helemaal niet erg. Manifesting generators zijn niet gemaakt om een lineair pad te lopen. Je bent hier juist om andere te laten zien dat het oké is om het anders te doen, om all over the place te zijn en om meerdere interesses te hebben. 

Nikki Willemse
  • Ben je nieuwsgierig naar jouw Human Design? Stuur me een mailbericht en ik maak een GRATIS chart voor je.

Start van mijn ontdekkingsreis.

In 2013, ironisch genoeg op onze 20ste trouwdag, veranderde ik abrupt mijn koers wat resulteerde in IAMMOZI en een mega persoonlijke ontwikkelingsreis. Die echt van de grond kwam toen ik besloot zelfstandige te worden. Ik koos eindelijk voor mezelf. Van het vrije, blije en creatieve kind dat ik was had ik me in de loop der jaren steeds meer aan leren passen. Stemde me constant af aan hetgeen van me verwacht werd of waar ik mijn omgeving een plezier mee deed.

Ik neem je in mijn blogs graag mee in mijn reis terug naar mijn authentieke zelf en alles wat voor me ligt. Tegenwoordig reis ik zonder eindbestemming. Het gaat puur om het ervaren van de reis, het ontdekken, voelen en genieten van alles wat het leven te bieden heeft.

De afgelopen jaren brachten me veel ideeën, samenwerkingen, vriendschappen, ontmoetingen,therapieën, een prachtige Ayahuasca reis, trainingen, boeken en inzichten. Ik vertel je er graag meer over. 
Laat me weten waar je meer over wilt horen.

PRE ORDER HIER

Sweater hearts ❤︎❤︎❤︎ in jouw favoriete kleur voor de lente. Kan je straks stralend zonder jas naar buiten.

3 gedachten over “Het leven is een ontdekkingsreis”

Geef een reactie

Scroll naar boven
Chat openen
1
Hi, wat kan ik voor je doen?
Hi, wat kan ik voor je doen?
De bescherming van jouw gegevens is een serieuze zaak,  ik neem passende maatregelen om misbruik, verlies, onbevoegde toegang en ongewenste openbaarmaking tegen te gaan. Heb jij het idee dat jouw gegevens toch niet goed beveiligd zijn of er aanwijzingen zijn van misbruik, neem dan contact op met info@iammozi.nl