Over mij - I am Mozi

Over IAMMOZI

Het is tijd voor een nieuwe OVER IAMMOZI pagina voor de website. Want terwijl mijn aanbod totaal is veranderd blijft de missie, het verhaal achter IAMMOZI, vrijwel onveranderd. Ik neem je in dit blog bericht mee in mijn gedachtengoed.

Mijn naam is Monique Zita (vandaar MOZI) Haak, geboren in Alkmaar (1974) en opgegroeid in het kleine dorp Sint Pancras in Noord Holland. Samen met mijn broer ben ik opgegroeid in een gezin met onze moeder en stiefvader. Contact maken met anderen ging me altijd makkelijk af en ik trok/ trek vaak naar mensen die buiten een groep staan of geplaatst worden. Op mijn 14de ontmoette ik René, mijn man, en in 1993 zijn we naar Heerhugowaard verhuisd, onze huidige woonplaats. We hebben 3 kinderen, twee zoons (1998, 2004 en een dochter 2000) een Cocker Spaniel en twee katten.

In het verleden heb ik productiewerk gedaan, een kwaliteitssysteem (ISO, HACCP) geïmplementeerd in een bedrijf de voedingsmiddelen industrie, samen met een vriendin een kinderkleding merk opgezet, in de horeca gewerkt en daarvoor jaren thuis gezeten met CVS/ ME. In Januari 2017 schreef ik me bij de kamer van koophandel in als Groothandel in kleding. Werkgevers wezen mij gauw aan als leidinggevend, dit nam ik serieus en stemde me vervolgens volledig af op de verwachtingen van de ander (inmiddels weet ik beter). Nu zie ik dat als er geen sprake was van gelijkwaardigheid ik energetisch volledig op mijn werk leegliep.

het verhaal over IAMMOZI

De gedachte en het verlangen achter IAMMOZI, wat is er veranderd?

Het begint bij het besef dat alles op aarde met elkaar in verbinding staat; mens, natuur, universum – alles. Dit is voor mij duidelijk voelbaar en in 2015 werd het wetenschappelijk aangetoond met een onderzoek waaruit bleek dat neutrino’s massa hebben, dit werd beloond met de nobelprijs.

Vanuit dit perspectief is het voor mij niet te bevatten waarom we (mezelf incluis) verdwalen in angsten en leugens. Wat maakt dat we er naar streven beter of meer te willen zijn dan een ander. Het heeft als gevolg dat we elkaar niet of nauwelijks respecteren, anderen slecht behandelen of bewust over elkaars grenzen gaan?

  • Voorbeeld; we hebben en willen allemaal een mobiele telefoon en staan (totaal) niet stil wat hier bij komt kijken. Lees er hier over de gevolgen van de winning van kobalt.

VERANTWOORDelijkheid.

Waarom worden we hier niet over geinformeerd? Het is voor mij onacceptabel en respectloos dat ik medeplichtig word gemaakt aan dit soort misstanden. Want dat is wat er feitelijk gebeurt. We worden letterlijk verleidt en afhankelijk gemaakt van diverse systemen (bv. mobiele apparaten) en kunnen daar niet meer omheen.

Kijk bijvoorbeeld eens naar het volgende; wij worden verantwoordelijk gehouden voor klimaat verandering, door wie? Als je ver genoeg kijkt wijzen juist de grootste vervuilers ons aan als verantwoordelijke, terwijl ze ons afhankelijk maken van hun voorwaarden. Dit soort onrecht roept in mij (al van jongs af aan) een enorme strijdlust op. Maar ik pas ervoor in de val te stappen om te gaan vechten. Ik ben er groot voorstander van om te gaan staan voor mijn eigen morele kompas. Zelf voelen wat kloppend is en hier onze keuzes op baseren. Van binnen naar buiten bewegen.

We dragen bewust of onbewust bij aan het probleem. Dat betekent tegelijkertijd dat we ook de macht hebben dit voor ons, als geheel, te laten werken. Verkijk je niet op de hoeveelheid macht en invloed die je hebt. Zet die zorgvuldig in door te kiezen voor initiatieven waar jij in gelooft.

 📎 Het doet me denken aan mijn schooltijd, veelvuldig was ik het niet eens met regels en leraren, maar leerde al snel dat mezelf uitspreken tegen me werkte dus hield ik me stil. Ik leerde zwijgen, maar zwijgen is toestemmen toch??? Het is tijd om mijn stem te laten horen, om een mijn perspectief te belichten. En ik wil jou aanmoedigen dat ook te doen. 

Samen staan we sterker.

Vanuit het verlangen gelijkwaardige verbinding zichtbaar te maken bedacht ik T-shirts te ontwerpen. Iedereen die zo’n eerlijk, fairtrade T-shirt bij IAMMOZI kocht gaf daarmee een shirt door aan een (wees)kind in Malawi. Hiermee hoopte ik dat kindje het gevoel mee te kunnen geven dat het gezien werd, iedere keer dat hij of zij het droeg en datzelfde gevoel hoopte ik te delen met de koper. Zo zou het mes aan twee kanten snijden.

Wat zegt dat over mij.

Uiteindelijk draait het dus om gezien worden voor wie je bent. Jij, ik, onze kinderen, iedereen. Met ieders unieke talenten en eigenschappen. Dit probeerde ik anderen te geven door middel van de shirts en zie nu dat ik dit zelf mag leven en jou mag helpen dit in jezelf te ontdekken.

Zie de wereld als een enorme legpuzzel en wij zijn allemaal unieke stukjes van deze puzzel. Samen vormen we een magisch en goed werkend geheel, mits we onszelf durven zijn. Onze huidige realiteit motiveert ons om allemaal eenzelfde soort stukje te zijn. Hierdoor ontstaat er strijd om goed genoeg te zijn of om voor volledig te worden aangezien. Terwijl we consessies doen en hele stukken van onszelf uit het oog verliezen.

Van nature zie ik mensen voor wie ze zijn. Dit is (terugblikkend) wat ik mijn hele leven al doe en wat ik vaak als feedback te horen krijg, zie reviews. Dit komt waarschijnlijk voort uit mijn eigen verlangen om mijn plek in het geheel te ontdekken. Het gaat over mij en dat wil ik actief inzetten om jou verder te helpen. Loop je vast in je persoonlijke of zakelijke ontwikkeling boek vooral een GRATIS kennismakingsgesprek en samen onderzoeken we wat ik voor je kan betekenen.

De overstap van een product naar een dienst ligt zoals je ziet dichter bij elkaar dan je op het eerste gezicht zou denken. Waar ik me voorheen verstopte achter producten gaat het nu over IAMMOZI, Monique Zita die haar kwaliteiten en talenten inzet voor anderen.

Het is mijn missie jou inzicht te bieden in wat er al in jou aanwezig is en hoe je dit voor je kunt laten werken.

Geef een reactie

Scroll naar boven
Chat openen
1
Hi, wat kan ik voor je doen?
Hi, wat kan ik voor je doen?
De bescherming van jouw gegevens is een serieuze zaak,  ik neem passende maatregelen om misbruik, verlies, onbevoegde toegang en ongewenste openbaarmaking tegen te gaan. Heb jij het idee dat jouw gegevens toch niet goed beveiligd zijn of er aanwijzingen zijn van misbruik, neem dan contact op met info@iammozi.nl