The power of love - IAMMOZI

The power of love

The power of love is ‘first & foremost’ houden van jezelf. Jezelf accepteren, waarderen en liefhebben. Inmiddels weet en voel ik dit en toch blijft het een proces. Keer op keer mag ik de balans terug brengen wanneer ik me bewust wordt dat mijn prioriteit ligt bij andere mensen of zaken.

Maandag is het Valentijnsdag dus waar je ook kijkt, alles verwijst naar liefde en hoe je iemand vooral moet laten zien, horen en/ of voelen hoe veel je van hem of haar houdt. Misschien het aangewezen moment om dat te doen. Of het wekt valse verwachtingen en stress, wanneer het tegen je gevoel in gaat.

Zijn we in staat liefde te ontvangen, als we niet van onszelf kunnen houden? Als je erover nadenkt is het heel bijzonder dat het in onze maatschappij normaal is om te verlangen dat een ander ons geeft waar we zo naar verlangen. Is dat überhaupt mogelijk?

Het mooiste dat we kunnen doen…

… is ons realiseren dat we zelf een significante bijdrage leveren aan het gehele welzijn en dus in de eerste plaats de volledige verantwoordelijkheid voor ons eigen leven nemen. En ons niet langer verstoppen achter de mening, actie of oordeel van wie dan ook. Leer vertrouwen op jouw innerlijke wijsheid.

Wat is liefde?

Liefde is een kracht zoveel groter dan jou of mij. Een alles omvattend vertrouwen wat onlosmakelijk verbonden is met alles wat leeft. Het is niet te grijpen, het is als een fel licht, een enorme energie. Wanneer je ‘intuned’ op deze ‘force of nature’ dan voel je letterlijk jouw energieveld groeien en maak je verbinding met een groter geheel.

Dit bracht mij IAMMOZI en is wat me drijft bij alles wat ik doe. Wanneer ik stil ben, mediteer of ‘intune’ voel ik enorm veel liefde en ik ben ervan overtuigd dat dit in ieder mens leeft. Ik kan voor me zien hoe we dit in kunnen en (in mijn ogen) zouden moeten zetten om dichter tot elkaar te komen. Verschillende meningen, religies en overtuigingen verdwijnen als vanzelf naar de achtergrond wanneer je gaat leven vanuit dit vertrouwen en ‘the power of love’ die in jou leeft volledig durft te ‘ownen’.

Leef vanuit liefde en vertrouwen.

Wat maakt dat we nog steeds voorrang geven aan hetgeen anderen van ons verwachten en we geen prioriteit maken van afstemmen op deze magische en creërende power die we allemaal bezitten?

En wat is er voor nodig om iedere dag tijd te reserveren en om deze ‘super power’ te ervaren? Zo start je iedere dag met afstemmen op liefde.

Zoek een rustig plekje en zet je timer op 10 minuten, sluit je ogen en breng je aandacht naar binnen. Bij iedere inademing vul je jezelf denkbeeldig met wit licht en liefde. Begin bij je hoofd en zak stap voor stap verder in je lichaam tot je tot in het puntje van je tenen gevuld bent met dit mooie heldere licht en liefdevolle energie.

Voel het geluk dat in je zit, het is altijd aanwezig en jij kunt er altijd voor kiezen je hierop af te stemmen. Afgeleid worden door omstandigheden, meningen of futiliteiten gebeurt iedereen, wees lief voor jezelf en pak het weer terug. Jij kunt en mag iedere dag en ieder moment opnieuw kiezen.

Choose love.

Heb jij deze krachtige liefde al ontdekt in jezelf en hoe stem jij je hierop af?

Vergelijkbare berichten

Eén reactie

 1. Lieve Monique,

  Mooie woorden Monique en zo waar.
  Blijven trainen totdat het eigen wordt.
  Het maakt het leven zoveel rustiger.
  Zelf werk ik naar een bepaald doel: niet altijd alles uit willen leggen, want je hebt toch geen grip op wat andere mensen denken,
  vertrouwen hebben in jezelf en gewoon je mond houden.
  Onlangs bezocht ik iemand, terwijl ik niet in goede doen was, maar voelde mij zogezegd verplicht. Een stem in mij zei “niet doen”, maar
  toch gedaan tegen beter weter in. Bezorgde mij en wellicht de ander alleen maar negatieve energie.
  Aangeleerde gewoontes vergen tijd en inzicht om ze om te buigen naar jouw eigen inzicht dus blijven trainen.
  Niet voor een ander, maar puur voor jezelf.

  Lieve groet Nellie

Geef een reactie