authentiek zijn - IAMMOZI

Authentiek zijn door voelen

Authentiek jezelf zijn. Ik vind het een uitdaging. Voordat ik een jaar was zijn mijn ouders gescheiden en dat ging niet zonder slag of stoot. Het was het begin van een beschermingsmechanisme die ik nu nog regelmatig tegenkom.

Heb mezelf door deze en andere ervaringen aangeleerd mijn omgeving te scannen en me daarop af te stemmen. Vooral niet opvallen, meebewegen en de lieve vrede bewaren. Dat geeft/ gaf me een vals gevoel van veiligheid.

Sinds een jaar of twee weet en voel ik in iedere vezel van mijn lichaam dat de essentie van het leven, voor iedereen, juist ligt in authentiek jezelf zijn. Van binnen naar buiten leven en dat is rete spannend, dus hoe doe je dat dan?

Het begint bij voelen

Voelen is de communicatie tussen je lichaam en je bewustzijn. Doordat we in een wereld vol prikkels leven gaan we vaak voorbij aan het voelen en leven we puur op onze ratio. Dat is ronduit ongezond, zowel fysiek als emotioneel. Het is niet voor niets dat we zoveel ziekte, overspannenheid en burn-out klachten om ons heen zien.

Oefening

Ga eens rustig zitten, liefst ergens waar je even niet gestoord wordt en lekker kunt ontspannen met je voeten plat op de grond. Adem een aantal keer rustig in en laat bij de uitademing alles los, als een diepe zucht verlaat de lucht je lichaam. Voel je de ontspanning, stel jezelf dan eens de volgende vragen;

  • wat voel je?
  • waar voel je dat?
  • wat doet het met je?
  • mag het er zijn?

Accepteer alles wat zich aandient, kijk ernaar, ervaar het, het mag er zijn. Pas wanneer we het wegduwen en onderdrukken levert het problemen op. Welke gevoelens ga jij uit de weg of ontken jij? In het onderdrukken zitten meteen een vasthouden verborgen, durf je ze los te laten?

Jij bent uniek

Jouw blauwdruk, in Human Design, laat je zien hoe jouw lichaam met je communiceert en geeft je eenvoudige tools waarmee je trouw blijft aan jezelf terwijl jij je authentiek door het leven leert manoeuvreren.

Download mijn gratis tool en ontdekken een paar stappen hoe dit voor jou werkt

authentiek jezelf Zijn

Sta eens even stil bij het feit dat we allemaal uniek zijn… Waarom geloven we dan nog steeds in één methode die werkt voor iedereen of juist andersom, als iemand een methode helemaal niets vindt betekent het niet dat jij dat ook zo zult ervaren. Voel je wat ik bedoel?

Niemand kan jouw gevoel bepalen of vertalen, we kunnen ons in elkaar herkennen maar alleen jij weet wat zich in jouw lichaam afspeelt en hoe jij het leven en alles daarin ervaart.

Leer vertrouwen op jouw gevoel, durf je over te geven aan het leven en stop met het willen definiëren of verklaren van jouw beweegredenen en keuzes.

If you can explain your intuition, it’s not your intuition

Jenna Zoe
Authentiek zijn - IAMMOZI

Ik ben Monique Zita – I AM MO ZI

Authentiek leven is mijn persoonlijke missie en tevens uitdaging. Door mijn verhaal met jou te delen hoop ik je te inspireren om vanuit vertrouwen te leven. Je hebt namelijk alles al in je en laat je niet wijs maken dat je (nog niet) goed genoeg bent. ‘Own’ jouw natuurlijke talenten. En volg jouw innerlijke kompas.

Ik zie van nature oplossingen waar andere problemen zien, heb duizend en één ideeën, ben sterk intuïtief, empathisch, verzorgend en kan goed luisteren.

My life theme
To put people above laws and rules
Right Angle Cross of The Unexpected (27/28 | 41/31)

Zowel in de Sweet Spot Sessie als het Sweet Spot Traject bied ik maatwerk aan. Dat betekent dat we één op één samen werken. Ik kies daar bewust voor zodat ik me volledig af op jou af kan stemmen, met jouw blauwdruk en verlangen als leidraad.

Meer informatie over mijn aanbod vind je hier

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie