Doe het NIET voor een ander

Ja je leest het goed. En ik meen het.

Na dik 40 jaar maak ik stappen en sinds kort realiseer ik me dat alleen ik mezelf gelukkig kan maken. Dus, doe het voor jezelf en NIET voor een ander. Of denk je nu; echt niet! 

Het leven is een reis.

Bij alles wat we doen hebben we een keuze, welke mensen wil je om je heen, wat wil je doen, wat eet je, welke gedachten herhalen zich iedere dag en waar investeer jij tijd en aandacht in? De optelsom van deze vragen bepaalt je geluk.

Begrijp me niet verkeerd, ook ik ga nog geregeld onderuit, ga ik weer lopen rennen. Steeds vaker houd ik in en maak de balans op. Terug naar mijn gevoel. Het innerlijk kompas, het leven is een reis en nooit een bestemming.

Wat kan je nu al doen?

Een paar jaar geleden zou ik je gezegd hebben, dat klinkt leuk en aannemelijk. Maar* daar heb ik helemaal geen tijd voor. Gaandeweg ervoor gekozen om dingen anders te doen. Nieuwe prioriteiten stellen zoals iedere dag vroeg opstaan, liefst rond 5 uur en dan lekker naar buiten om met de hond te wandelen. Rust gecreëerd in mijn voedingspatroon, door ja te zeggen tegen het voedingssysteem van Isagenix.  Dit brengt dagelijks hormonale balans en alle voedingsstoffen en vitamines die mijn lichaam nodig heeft om gezond te blijven. Met als gevolg dat ik meer energie heb en letterlijk en figuurlijk beter in mijn vel zit.

*everything before the but is bullshit

Kortom; de keuzes die we maken bepalen de kwaliteit van ons leven. Lees die nog een paar keer. Want zodra je het ziet, kan je het niet ‘niet meer zien’. Word je dagelijks bewust van de dingen die jou energie opleveren én die je energie kosten. Wat kan je vandaag al anders doen? Plan bijvoorbeeld 15 minuten voor beweging in vandaag.  Je kunt je wekker een kwartiertje eerder te zetten, in je pauze alleen een wandeling maken of kies een ander moment dat bij jou past. Ga naar buiten, beweeg in de frisse buitenlucht zonder afleiding, laat je mobiel lekker thuis. En kijk bewust naar de omgeving. Wat zie, hoor, ruik je? 

Bewust zijn.

Heel bewust kiezen voor jezelf, het klinkt egoïstisch. Het is heel krachtig. Zodra we ons realiseren dat dit de enige weg naar geluk is dan gaan we onze verantwoordelijkheid zelf dragen en zeggen we afhankelijkheid gedag. 

Geef jezelf toestemming om voor jezelf te kiezen, NIET voor een ander en voel hoe er een last van je afglijdt. Je zult gaan stralen en ongemerkt anderen inspireren hetzelfde te doen. Om dit fysiek te maken hebben Angela (De Hartjesfabriek) en ik super toffe sweaters en leren armbanden ontworpen. Doe hem jezelf,  je dochter, zus of vriendin cadeau en verlicht de wereld om jullie heen. 

Geef een reactie

Scroll naar boven
Chat openen
1
Hi, wat kan ik voor je doen?
Hi, wat kan ik voor je doen?
De bescherming van jouw gegevens is een serieuze zaak,  ik neem passende maatregelen om misbruik, verlies, onbevoegde toegang en ongewenste openbaarmaking tegen te gaan. Heb jij het idee dat jouw gegevens toch niet goed beveiligd zijn of er aanwijzingen zijn van misbruik, neem dan contact op met info@iammozi.nl