Together Rising Modules- IAMMOZI

Love yourself first

Een uitspraak, een quote en een hashtag die wellicht iedere vrouw aanspreekt. Hij komt bijna dagelijks voorbij. Is dat positief of maakt het dat we het voor lief nemen en de mooie boodschap erachter niet echt meer binnen laten komen. Want zeg eens eerlijk; do you love yourself first?

Vul eerst je eigen kopje.

We weten allemaal dat we eerst voor onszelf moeten zorgen. Toch ‘strugglen’ we met het hoe. Er is zoveel dat zich dagelijks aandient en ons afleidt van de dingen die we zelf nodig hebben. Kunnen we onszelf op de eerste plaats zetten? Wetende dat we alleen als we zelf gezond, sterk, uitgerust en happy zijn iets door kunnen geven aan onze dierbaren. Uit een leeg vat valt namelijk niet te tappen.

Afleiding ligt altijd op de loer.

Neem mij nou, ruim twee weken weer actief begonnen met IAMMOZI en dat is een feest. Er komen zoveel lieve berichtjes en bestellingen binnen. Terwijl ik me ook alweer richt op nieuwe dingen. Het geeft me vleugels (zonder het bijpassende drankje 😜) en niets is me teveel. Ik dans de dagen letterlijk door. En daar gaat het mis. Ik verlies mezelf uit het oog. Want zodra je afgeleid bent is dat wat er gebeurt. Wees gewaarschuwd en PAS OP voor afleiding.

Flow of wildwaterbaan?

Zodra iets lekker loopt lukt toch alles. Iemand hoeft maar een kik te geven en we pakken het op, men haakt aan op onze energie en ze mogen hier met liefde op meeliften. Heerlijk toch zo’n flow. Geeft een dankbaar gevoel, dat doe je toch gewoon. Maar, a big BUT, niemand is hierbij gebaat wanneer we aan onszelf voorbij gaan. Zodra dat gebeurt mogen, eigenlijk moeten we terugschakelen. We krijgen kleine subtiele signalen, hoor, voel of (door)zie je ze niet, dan dient het zichzelf uiteindelijk zo aan dat je geen keuze hebt en wel moet stoppen.

Vanmorgen vroeg wandelende ik met mijn hondje en tevens lichtpuntje, Ciara, door het park en realiseerde me dat ik dat al een paar dagen doe zonder me bewust te zijn van de omgeving. Ik ga op in mijn gedachten en ben al bezig met to do lijstjes. Mijn flow is inmiddels weer veranderd in een wildwaterbaan. Waar ik als een razende Roeland stuurloos door ga met doen en het grotere perspectief uit het oog verlies. Tijd om een stap terug te doen.

Het feit dat je je hier bewust van bent is vaak al genoeg. Het helpt wanneer je letterlijk visualtiseert dat je achterover gaat zitten en van een afstandje naar jezelf kijkt. Probeer dat eens, je zult merken dat je het direct voelt. Je voelt meer rust en overziet makkelijker wat er nu echt belangrijk is. Stap uit de angst, haast en afleiding & love yourself first ❤︎

Je kunt iedere dag opnieuw kiezen.

Doe waar je blij van wordt en wat je energie geeft. Voelt iets moeilijk, zwaar, vervelend of merk je dat je uit verbinding gaat met jezelf? STOP! Your only job is joy; aldus Lou Niestadt. Dit klinkt misschien mooi doch onmogelijk als je dit voor het eerst leest, begrijp ik. Onthoud hem evengoed en herinner jezelf er regelmatig aan, je zult merken dat het namelijk de enige weg is naar geluk. Kies voor jezelf en je zult stralen. Ga op ontdekkingsreis en ontdek wat jou gelukkig maakt. Echt gelukkig, wat je een blij jubel gevoel van binnen geeft alsof er een zwerm vlinders door je buik fladderen. Wanneer had jij dat voor het laatst? 

Ik krijg dat iedere keer wanneer er een sweater besteld wordt en doe dan letterlijk een dansje van dankbaarheid en stuur heel veel liefde retour afzender. Dat mijn licht jou mag inspireren, jij inspireert mij om nog meer te ontvlammen. ❤︎

Ik nodig je uit om een reactie achter te laten of contact met me op te nemen. En deel dit bericht met de mensen in je omgeving.

Geef een reactie

Scroll naar boven
Chat openen
1
Hi, wat kan ik voor je doen?
Hi, wat kan ik voor je doen?
De bescherming van jouw gegevens is een serieuze zaak,  ik neem passende maatregelen om misbruik, verlies, onbevoegde toegang en ongewenste openbaarmaking tegen te gaan. Heb jij het idee dat jouw gegevens toch niet goed beveiligd zijn of er aanwijzingen zijn van misbruik, neem dan contact op met info@iammozi.nl