Gevangen in verlangen - IAMMOZI

Gevangen in ons verlangen.

Verlangen, dromen en wensen. Hebben we ze zelf niet dan worden ze ons wel dagelijks door onze strot geduwd. De hele wereld is erop gestoeld ons te vertellen wat we nodig hebben en waarom. Maak het leven makkelijker, blijf eeuwig jong, eet dit wel en dat juist niet … Door de bomen is het bos niet meer te zien

Weten waar je werkelijk naar verlangt

Vanaf het eerste moment dat ik bezig ging met persoonlijke ontwikkeling liep ik hier continue tegen op. Want met het formuleren van een doel begint de weg naar succes. Concreet maken waar je naartoe op weg bent en vanuit daar stappen maken. Ik zie hoe het anderen helpt maar weet inmiddels gelukkig dat het voor mij anders is.

Afgelopen week had ik een zoom meeting met de prachige onderneemster Soe Hau. Ze vertelde mij over haar doelen en ik zei haar dat ik geen helder doel voor mezelf heb. Onder alles wat ik doe zit wel een verlangen naar vrijheid en onafhankelijkheid schuil gaat. Doordat ze door vroeg kwam ik tot een heel mooi inzicht. Ik wil leven in en vanuit mijn Sweet Spot en daar anderen mee inspireren.

Leven in mijn Sweet Spot

Wanneer ik me bevind in mijn Sweet Spot ben ik 99% van de tijd in verbinding met anderen. Hoor, voel en zie ik op diep niveau wat zich afspeelt en stel ik vragen waardoor we stukje bij beetje afpellen wat de vraag onder de vraag nou eigenlijk is en waar die vandaan komt. Hier komen we diepe overtuigingen tegen. Verhalen die jij jezelf vertelt om je veilig gevangen houden waar je bent.

Want hoe meer we verlangen naar vrijheid. Hoe meer we ons omringen met spullen die ons daar dichterbij beloven te brengen. En vaak houden juist die zaken ons tegen. Stel jezelf maar eens de vraag waar jij ten diepste naar verlangt en maak een lijst met zaken die je nodig hebt om dat te kunnen realiseren. Welke dingen geven je direct het gevoel dat je dichter bij je verlangen komt en welke voelen juist zwaar?

Dit is een verlangen naar mezelf, voorbij alle afleiding van de wereld. De vrijheid om in het moment te mogen kiezen en doen waar ik blij van word. Wat mij vervulling geeft, betekenis heeft en bijdraagt en het collectief.

verlangen naar vrijheid

Ik wil je waarschuwen. Denk erom dat jouw verlangen naar vrijheid (wat onder bijna ieder verlangen schuil gaat) niet jouw eigen gevangenis wordt. Het is namelijk de reden waarom we verzekeringen afsluiten, huizen, automatiseringen etc. kopen. Terwijl al deze dingen ons tevens vast zetten. Ze ontnemen je letterlijk je bewegingsvrijheid. Denk er maar eens over na. Hoe minder je hebt, hoe vrijer je bent.

Sweet spot sessie

Ontdek waar jouw talenten en verlangens samenkomen.

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie