Handboek Human Design leer trouw zijn aan jezelf

Trouw zijn aan jezelf

Trouw zijn aan jezelf

Hoe doe je dat? Trouw zijn aan jezelf. En en gaat dat dan ten koste van anderen of niet? Ik kan je vertellen dat het (bij mij) niet vanzelf gaat. Inmiddels drie jaar geleden maakte ik kennis met mijn Human Design bodygraph, het liet me direct zien hoe ik trouw kan blijven aan mezelf. Bewust worden hoe het werkt is ook hier een mooie eerste stap maar hier dan ook op gaan vertrouwen en trouw aan blijven, dat is een heel ander verhaal.

De omgeving

De mensen die het dichtst bij je staan hebben een vaststaand beeld van wie je bent en wat je doet. Het valt dan ook niet mee om ‘anders’ te reageren dan ze gewend zijn. Voor hen; waarom doet ze zo raar? Maar ook voor jezelf; o, kak ga ik iemand teleurstellen? Wil ik dat?

Ben je gewent om direct in de actiestand te springen als iemand, bijvoorbeeld je werkgever, een beroep op je doet. Dan word je echt wel even geconfronteerd met bepaalde gedachten en gevoelens wanneer je voelt dat je het nu anders gaat doen.  

De afgelopen dagen heeft het universum me flink wat dit type uitdagingen op mijn pad gebracht. En vanmiddag voelde ik trots dat ik vanuit een diep vertrouwen trouw aan mezelf ben gebleven. De uitdagingen brachten allerlei gevoelens en gedachten met zich mee maar diep daaronder voelde ik een stevigheid die ik niet eerder op deze manier heb herkend.

Hoe blijf je trouw aan jezelf?

Met behulp van Human Design kan je zien hoe dit voor jou werkt. We spreken dan over het volgen van je strategie en autoriteit. In de basis komt dit neer op passagier worden in je eigen lichaam. Dit maakt dat we onze omgeving observeren en leren voelen welke richting je lichaam op wilt bewegen.

Ik weet natuurlijk niet hoe dat voor jou is maar ik zat vaak op het puntje van mijn stoel en reageerde op het minste of geringste. De vecht-/ overlevingsstand stond praktisch altijd aan en dat is natuurlijk doodvermoeiend.

Ontdek hoe dit voor jou werkt

Hoe jij kunt leren om trouw te blijven aan jezelf.

Egoïst

Raak ik met het woord ‘egoïst’ een gevoelige snaar? Jezelf op de eerste plek zetten is een keuze die je heel bewust hebt te maken. Een ander kan je niet redden, de liefde geven die je nodig hebt of de waarde toekennen die je in je mee draagt. Ze kunnen dit alleen in je herkennen en daarvoor heb je het zelf eerst ten volste te voelen en uit te stralen.

Zodra je dit in praktijk brengt kan je er op rekenen dat mensen in je directe omgeving je gaan confronteren met jouw “nieuwe gedrag”. Niet leuk en soms best pijnlijk. Het zal je, zeker in het begin, raken. Ironisch genoeg zegt het niet zo veel over jou en veel over hen. Ze kunnen niet omgaan met het feit dat je verandert en willen dat je trouw blijft aan hen. Je doorbreekt patronen en dat heeft ook gevolgen voor je omgeving. Logisch dat het raakt, maar tevens MEGA egoïstisch. Denk daar maar eens over na of ga er met me over in gesprek.

Een persoon die verwachtingen
van een ander heeft is een egoïst

Egoïsme (uit het Latijn en Grieks: ego, εγω, ik), ook wel ikzucht of zelfzucht, is een menselijke eigenschap waarbij iemand streeft naar eigen voordeel en geluk met verwaarlozing van de belangen en het geluk van anderen.
Wikipedia

Kort samengevat

Leer goed in contact te komen en blijven met jouw lichaam. Doe dat op een manier die bij jou past en die je plezier oplevert. Denk bijvoorbeeld aan dansen, wandelen, mediteren. Dit helpt je om dichtbij je eigen gevoel te blijven, waardoor je duidelijker voelt wat je zelf wilt.

Wil je ontdekken hoe dat voor jou werkt dan begeleid ik je daar graag bij.

Geef een reactie

Scroll naar boven
Chat openen
1
Hi, wat kan ik voor je doen?
Hi, wat kan ik voor je doen?
De bescherming van jouw gegevens is een serieuze zaak,  ik neem passende maatregelen om misbruik, verlies, onbevoegde toegang en ongewenste openbaarmaking tegen te gaan. Heb jij het idee dat jouw gegevens toch niet goed beveiligd zijn of er aanwijzingen zijn van misbruik, neem dan contact op met info@iammozi.nl