Iedereen uniek - IAMMOZI

Accepteren dat iedereen uniek is

“We weten dat Iedereen uniek is en toch denken we dat er één manier is om te leven”. Deze uitspraak hoor regelmatig in de intro van de My Human Design podcast die ik graag luister. Het zet me iedereen keer aan het denken. Omdat het enorm herkenbaar is voor me en ik vermoed ook voor jou. We zien het in onszelf en de mensen om ons heen. We proberen elkaar te behoeden voor fouten die we zelf maakten en gaan ons mengen in andermans doen en laten. De intenties zijn meestal goed waarom denken we zo stellig te weten wat de beste weg voor een ander is. Eigenlijk heel raar wanneer je je realiseert dat iedereen uniek is.

Ongevraagd advies of in gesprek gaan

Hoe herken je het verschil? Misschien denk je nu; ‘duh, niet zo moeilijk toch’. Dan zal ik je meteen bekennen dat ik me hier nog regelmatig op betrap, of door mijn kinderen op betrapt word 🫣 Ongemerkt ga ik toch advies en tips geven, soms zelfs over dingen waar ik geen ervaring in heb. Het is een soort oer gevoel waarin ik denk mijn welpen te moeten beschermen. Bizar eigenlijk hoe dat gaat he …

Ongevraagd advies

Herken je wanneer je tijdens het luisteren al je antwoord aan het formuleren bent. Je weet wat de ander zou moeten doen of laten. Tekenen die erop wijzen dat je ongevraagd advies gaat geven. Je bent je niet aan het verplaatsen in de ander maar aan het projecteren. Je projecteert jouw ervaringen of opgedane kennis op de beleving van de ander. Uitzonderingen daar gelaten natuurlijk.

In gesprek gaan

Luister je oprecht naar de ander terwijl die vertelt, vraag je door en probeer je je in die ander te verplaatsten. Dan ben je in gesprek. Hier ontstaat oprechte verbinding en jouw vragen zullen de ander helpen zijn/ haar unieke weg en antwoorden te ontdekken.

HOe zorgen we dat iedereen uniek blijft

Dat begint met erkennen dat iedereen uniek is. Ons proberen te verplaatsen in het perspectief van de ander. En bovenal begrijpen dat alles wat we van die ander denken of vinden onze eigen projectie is. Dat betekent dat het alles over ons zegt en helemaal niets over de ander. Jij bent het centrum van jouw universum en beleeft de wereld om je heen op jouw unieke manier.

Magie van verbinding

Het is magisch wat er gebeurt wanneer we in gesprek gaan, ik ben oprecht geïnteresseerd wat je met me deelt, luister (ook tussen de regels door), stem me af op mijn intuitie en stel vragen. Tijdens de sessies die ik geef hoor en zie ik hoe de vrouwen tegenover me zelf tot conclusies en inzichten komen. Opeens vallen bezwaren weg en worden mogelijkheden zichtbaar.

Mijn levensmissie

Het was een feest van herkenning toen ik mijn levensmissie ontdekte en als je nu mijn gezicht zou kunnen zien dan weet je wat het met me doet. Ik ben hier om mensen boven regels en wetten te plaatsen. En als je me goed kent dan herken je dat ook in me. Regels zijn er voor ons en wanneer ze ons gaan onderdrukken klopt er iets niet. Hier wil ik graag een ander blog aan wijden. Ik nodig je van harte uit om me hierin uit te dagen. Stel vragen en deel jouw perspectief met me. Dat kan in een reactie onder dit blog maar je mag me ook persoonlijk mailen; info@iammozi.com

Durf JE DE verbinding aan te gaan?

We all know we are different yet we’re still acting like there is one way to do life 

Jenna Zoe

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie